Višňové rezy

Tento rok máme višní neúrekom. Už sme zásobený višňovou šťavou, aj višňovým džemom. Višňovú bublaninu pečiem hádam každý druhý deň. Stále hľadám nejaké nové nápady na spracovanie višní. Pri listovaní Slovenskej ľudovej kuchárky od Žely Inoveckej (rok vydania 1940) som natrafila na nasledovný recept na višňové rezy.

Vopred upozorňujem, že to nie je žiadny diétny koláčik, ale riadna kalorická bomba. Najlepší je na druhý deň, keď trochu postojí (pokiaľ z neho niečo zvýši). Myslím si, že práve vďaka toľkému maslu, je na druhý deň šťavnatý a voňavý.

Potrebujeme:
  • 250g zmäknutého masla
  • 5 žĺtkov
  • 200g práškového cukru
  • trochu citrónovej kôry
  • sneh z 2 bielkov
  • 280g múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
Postup:
Vymiešame spolu maslo a cukor do peny. Potom zamiešame 5 žĺtkov a trochu citrónovej kôry. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a na záver pridáme sneh z dvoch bielkov. Cesto sa vleje do pomasteného, múkou vysypaného plechu, posype čerešňami a pečie vo vyhriatej rúre (180°C). 




Related Articles

0 Comments:

Zverejnenie komentára