Tradičný recept na višňový sirup
Recept, ktorý používam na prípravu višňového sirupu je veľmi starý. Podľa neho pripravovala višňový sirup ešte moja prababka. Dnes sa táto metóda bežne nepoužíva. Príprava sirupu podľa tohto receptu trvá sedem dní. Aby som bola presná sedem dní je potrebné kvasiť višne na slniečku, nie je potrebné ho sedem dní miešať :)
Višňový sirup |
- Zrelé čerstvé višne sa zbavia kôstok a s niekoľkými roztlčenými kôstkami nechajú kvasiť týždeň na teplom slnečnom mieste.
- Predtým sa môže doliať aj trochu vody, aby bolo viac šťavy.
- Po týždni sa šťava scedí.
- Na každý liter šťavy sa počíta 80dkg cukru.
- Šťava sa prevarí s cukrom, pena sa zbiera a horúca šťava sa naleje do zohriatych fliaš.
- Sterilizujeme 10 minút.
Kvasenie višní |
Dôležité je nájsť na záhrade pre pohár s višňami naozaj slnečné miesto. Vďaka dostatku slnečného žiarenia višne nesplesnivejú a pekne kvasia. Poháre vždy na noc odkladám do altánku pod strechu, aby mi do nich v noci nenapršalo.
Môj tip na dokonalé letné osvieženie je zaliať si višňový sirup dobrou minerálkou. Ideálne je pokiaľ máte niekde v blízkosti minerálny prameň. My si chodievame nabrať za týmto účelom "Štefánika" na Sliač.
0 Comments:
Zverejnenie komentára