Krémová hrášková polievka so žeruchou.
Tento recept nadväzuje na môj predchádzajúci "žeruchový príspevok" ako inšpirácia na využitie žeruchy v kuchyni. Hráškový krém patrí v našej domácnosti k najobľúbenejším polievkam. Je to jedno z mála jedál, ktoré chutí každému. Keď ju navarím, je viac než isté, že ma nečaká krútenie nosom a gúľanie očami mojich detí. Ale každé si dá ešte aj dupľu. Mne chutí najviac, keď je posypaná čerstvou žeruchou.
Recept je to veľmi jednoduchý, patrí do kategórie hodiť do hrnca, uvariť, rozmixovať a zjesť 😃
Suroviny:
- 1 celé balenie mrazeného hrášku (cca400g)
- 3 stredne veľké zemiaky očistené a nakrájané na menšie kocky
- 1 pór nakrájaný na kolieska
- 150ml smotany na varenie
- 1,5 l vody
- soľ a mleté korenie podľa chuti
- čerstvá žerucha
Postup:
Všetku zeleninu vložím do hrnca, pridám vodu a soľ. Uvarím do mäkka. Keď je zelenina uvarená, odstavím polievku preč zo sporáka a nechám chvíľku vychladnúť aby sme ju mohla rozmixovať. Rozmixujem ju ponorným mixérom. Po rozmixovaní pridám smotanu na varenie a polievku vrátim späť na sporák a ešte prehrejem - už nevarím! Dochutím mletým čiernym korením, prípadne ešte dosolím. Podávam posypané s čerstvou žeruchou.
Dobrú chuť želá Eňa.
0 Comments:
Zverejnenie komentára